Ik ben hier nu 3 dagen en ik begin een trend te ontdekken. Overal waar je komt, echt overal, is een overschot aan fast food. Ik ben nu in twee shopping malls geweest en je struikelt werkelijk waar over de fast food ketens. Iedere drie meter zit een ander restaurant (als je het zo mag noemen) waar iedereen zich te buiten gaat aan vet eten. Of aan snoep, want ook dat is in veelvoud te verkrijgen.

Het hotel waar ik verblijf, krijgt op tripadvisor en booking.com goede ratings en als je de commentaren leest, wordt vooral het ontbijt geprezen. Ik hou wel van een goed ontbijt, dus ik was op voorhand enthousiast.

Na een rare nacht, zo’n tijdsverschil van 9 uur gooit je hele ritme omver, was ik zo ver, ik ging ontbijten. De keuze: wafels, al dan niet met stroop, french toast (wentelteefjes dus), gebakken aardappels, worstjes, bacon, cereals met melk (geen yoghurt helaas) en vers fruit. Het zo geprezen ontbijt is dus alleen lekker als je er voor kiest om bij je ontbijt al je gehele calorie voorraad van de dag te eten. Je gaat je bijna afvragen wat er voor ontbijt wordt voorgeschoteld als de Amerikanen vinden dat het ontbijt slecht is.

Na het ontbijt van gister waar ik gister ook een wentelteefje gegeten heb (fruit alleen is geen goede bodem voor een sight see tripje 🙂 ), ben ik naar San Francisco afgereisd. Daar een top winkel gevonden met de meest lekkere gezonde happen. Vanmorgen dus lekker genoten van summer rolls. Een beetje raar ontbijt wellicht, maar ach, mijn systeem is toch een beetje van slag. Net lekker zitten snoepen van mijn bak gesneden paprika’s.

Gezond eten in Amerika, het kan dus wel, maar je moet net even wat verder zoeken en afwijken van de gebaande paden. Ben benieuwd hoe de restaurants zijn die mijn collega’s aanbevelen. Ik laat het jullie weten 🙂