Zoals beschreven in mijn vorige post zou ik me eens gaan voegen naar het advies van de sportschool. Laag in de koolhydraten, veel meer eiwitten en bovenal, meer eten. Ik zou mezelf hebben uitgehongerd, waardoor afvallen er niet echt meer in leek te zitten.

Nu, twee maanden later, kan ik zeggen dat dit experiment me niet gebracht had wat ik gehoopt had. In twee maanden tijd ongeveer 1 kilo afgevallen, geen enkele centimeter eraf en ik heb me weleens beter gevoeld.

Na veel drama thuis (sorry schatje), heb ik dan ook besloten het over een andere boeg te gooien.

Nog radicaler omlaag in de koolhydraten zou een optie zijn, er zijn hordes mensen die zweren bij minder / vrijwel geen koolhydraten eten. Ik heb dit een week gedaan, en ondanks dat dit wel de week was waarin de weegschaal eindelijk een klein beetje omlaag ging, heb ik voor mezelf geconcludeerd dat dit het voor mij niet gaat worden.

Tuurlijk vind ik het heerlijk om grote biefstukken te eten voor de benodigde eiwitten en ook kan ik nog wel wennen aan het laten staan van de frietjes. Pasta, aardappelen en brood, eigenlijk mis ik ze nog niet eens echt. Zelfs mijn grote liefde Cola Light krijg ik niet meer weg. Het niet eten van fruit echter begint me tegen te staan. Ik kan zo genieten van een appel of van een groene smoothie, dat ik gewoon weer fruit ga eten. En als dat dan mijn koolhydraatinname verhoogt, het zij zo.

Mijn buik vindt het wel geweldig dat ik geen koolhydraten meer eet, ik heb al een maand geen buikpijn gehad. En ondanks dat dit stiekem natuurlijk ook veroorzaakt kan worden door het feit dat ik geen cola meer drink (had ik al gezegd dat ik dit nu echt niet meer weg krijg, lang leve de gootsteen 🙂 ), ga ik voorlopig maar gewoon verder met het niet eten van gluten, die kleine tarwebeestjes die je darmen (kunnen) slopen.

Dus. Conclusie: eigenlijk ga ik niet zo veel veranderen, anders dan dat ik er niet meer zo krampachtig mee om ga in de toekomst. Afvallen voor mijn bruiloft gaat toch niet meer lukken, dus nu gewoon toe naar een levensstijl waar ik me zo lekker mogelijk bij voel. Een hoop groente, weinig tot geen tarweproducten en een lekker stukje fruit op zijn tijd.. En dus die biefstuk 🙂 Loetje, here I come!!!