Afgelopen weekend in Parijs geweest met het vriendje. Veel gegeten en gedronken, maar vooral veel gelopen. Kilometers verslonden, volgens de stappenteller op mijn telefoon meer dan 30.000 stappen gezet. Bewuste keuzes gemaakt, althans, goed gelet op portiecontrole.

In mijn optiek dit keer goed opgelet tijdens een weekendje, dus ik stapte gisteravond met een gerust gevoel op de weegschaal. Eigenlijk alleen ter bevestiging dat ik inderdaad goed bezig was geweest. Tja. De weegschaal was eerlijk. Blijkbaar had ik niet zo goed opgelet als ik gedacht had. 2 kilo erbij in drie dagen tijd. Ok, het is niet schokkend en waarschijnlijk voornamelijk vocht, maar toch? Ik dacht echt, echt dat ik goed bezig was geweest.

Dus gisteravond in bed besloten dat het vanaf vandaag anders wordt. Ik ga, dit keer echt, beter opletten. Gezonder eten, meer sporten, de bekende clichés kwamen allemaal langs. Tevreden met mijn nieuwe plannen ben ik gaan slapen.

Vanmorgen opgestaan, gedoucht en toen eens even de koelkast geïnspecteerd.  Een koelkast waarin al minstens 3 dagen geen nieuwe boodschappen terecht gekomen waren. Een gezonde keus was dus niet echt voorradig. Daar gingen mijn goede voornemens. Uiteindelijk ontbeten met drie beschuitjes.

Op mijn werk aangekomen, kwam ik tot de conclusie dat mijn collega’s niet super hard hadden doorgegeten van mijn traktatie van vrijdag. Op mijn bureau stonden de M&M’s al klaar. En tja, alleen 3 beschuitjes als ontbijt.. You do the math..

Na het enteren van de M&M’s, die overigens goed smaakten, heb ik me keurig ingehouden. Lunch was ok, zeker gezien de beperkte keuzes in de kantine. Avondeten was ook gezond met vezels en groente.

Het geplande sporten heb ik over geslagen. Dit dan wel bewust. Gezonder leven werkt voor mij prima, maar alleen als ik het plan. Ik heb daarom vanavond besteed aan het voorbereiden van de plannen die ik gister voor de 100e keer gemaakt heb. Ik heb een weekplanning gemaakt voor de rest van de week, bijbehorende boodschappen besteld, ik heb een domeinnaam gekocht en ben met deze website begonnen.

Het gaat me lukken. Van voeding weet ik genoeg, van sporten leer ik steeds meer door mijn helden van de gym (doe small group PT), en die discipline? Die hoop ik te houden door dit blog bij te houden. Met de billen bloot zoals dat heet. Ik ga het doen! En dit keer voor het echie 🙂