4 maanden radiostilte op mijn website. 4 maanden weinig progressie op afvalgebied. Vetpercentage is nu ongeveer gelijk aan dat wat het 4 maanden geleden was. In principe fijn dat ik niet ben aangekomen, maar daar doe ik het niet voor. Ik train 2 keer in de week met een personal trainer, maar ik ga steeds beter begrijpen dat ‘abs’ echt in de keuken gemaakt worden. 

De afgelopen 4 maanden heb ik me gek laten maken met afvalwensen. Ongeveer iedereen in mijn omgeving weet dat ik gewicht kwijt wil. Kwijt ‘moet’ ondertussen om in april in mijn trouwjurk te passen. En ondanks dat ik heel graag in mijn trouwjurk wil passen, merk ik dat ik daar eigenlijk niet zo heel veel voor wil doen. Mijn lieve vriendje kookt braaf gezonde maaltijden voor me, die ik vervolgens met snoep, chocola en andere verkeerde dingen aanvul. Resultaat blijft dan dus uit.

Bij mijn sportschool (kaizengym.nl) krijg ik al maanden voedingsadviezen die ik vervolgens naast me neerleg. Minder koolhydraten, meer eiwitten, daar komt het volgens mijn trainers op neer. En, niet te vergeten een sloot supplementen.

En ik? Ik ben eigenwijs. Ik ken mijn eigen lichaam het beste. Ik vind dat je gewoon wat minder moet eten. Van alles dat je in je mond stopt gewoon een iets kleinere portie nemen. En ja, ik ben al 100 jaar bezig met afvallen, dus ik weet heus wel hoe het moet.

Alleen, tja, die resultaten he.. Die zijn er dus eigenlijk niet. En al 100 jaar bezig zijn met afvallen, dat is dus ook niet echt hoopgevend.

Voor nu heb ik dus twee opties:

  1. Ik ga door op mijn eigen methode en blijf me frusteren dat het toch niet helemaal lukt zoals ik wil. Misschien is die trouwjurk er ook nog wel een maatje groter?
  2. Ik luister naar mijn trainers. Trainers die het snappen, die zelf een killer body hebben, en die er absoluut geen belang bij hebben om mij een verkeerd advies te geven. Een advies dat trouwens gebaseerd is op de vetmeting van mijn eigen lichaam.

Lijkt me duidelijk welke optie ik moet kiezen. Zoals mijn inspiratiebron van de laatste tijd Lienke op haar blogs en Instagram account aangeeft, het gaat maar om 1 ding: discipline. Lienke geeft op haar website 5 top tips om discipline te krijgen.

De eerste tip is eigenlijk gewoon de beste: “Je moet niet zo zeuren en maar denken hoe je aan discipline komt. Je moet het gewoon doen” (zie http://deargoodmorning.com/2857/5-tips-om-discipline-te-krijgen/ voor de andere briljante tips en meer info over deze vrolijke dame)

Dus.. Ik ga het gewoon maar eens doen.

Dus.. Luisteren naar mijn trainers, aan de eiwitten en de supplementen

Dus.. Een keertje extra trainen

Dus.. Gewoon dat vetpercentage verlagen, zodat ik in mijn trouwjurk pas. Maar bovenal, zodat ik me weer top ga voelen. Niet meer altijd moe, niet meer altijd last van mijn darmen.

Dus.. Ik ga even een eiwit shakie maken. Is toch weer zo’n 30 gram aan eiwitten 🙂