Ondertussen al bijna een week terug uit Amerika. Een week waarin ik veel en weinig geslapen heb. Dit schijnt te komen door een jetlag. Hoop dat het snel weer over is.
Dit heeft wel zijn weerslag op mijn eten. Niet echt gepland en niet voorbereid: recipe for disaster dus.

Zoals mijn trainer zei afgelopen dinsdag (hij gaf toe het ook een cliché te vinden 🙂 ) : if you fail to plan, you plan to fail.
En cliché of niet, het werkt wel zo. Dus vanaf vandaag weer keurig netjes gepland, boodschappen gedaan en redelijk gezond gegeten. Vanaf morgen weer helemaal aan de bak, die trouwjurk passessie zit er aan te komen, dus moet echt mijn best gaan doen 🙂

Mijn vriend wordt nog wel eens chagrijnig als hij kijkt naar alle bakjes en potjes met spannende ingrediënten die ik in de loop der tijd verzameld heb. Volgens hem kan ik minimaal de helft wel weggooien omdat ik het toch nooit gebruik aangezien ik weer een nieuwe ‘gezond eten trend’  gevonden heb.
Het zal hem dan ook deugd doen dat ik onderstaande havermout taart, of havermout koek eigenlijk, gewoon gemaakt heb met ingrediënten die we al hadden 🙂
Geïnspireerd door voedzaamensnel.nl en mijn vriendinnetje Saskia die dezelfde taart vandaag gemaakt heeft, ben ik vanavond aan het bakken geslagen. Morgenochtend ga ik dit als ontbijt proberen, met een klein beetje Griekse yoghurt erbij.

Omdat mijn weegschaal er toevallig vanavond de geest aan gaf, zijn hoeveelheden een beetje geschat.
Oh ja, ik had nog maar 1 banaan, dus het basis recept van voedzaamensnel.nl is door drie gedeeld, met wat aanpassingen van mezelf.

Verschillende ingrediënten :
– banaan
– ongeveer 120 gram havermout
– ei
– 100 ml water
– rozijnen, pecannoten, kaneel, zout
– gebroken lijnzaad
– geraspte appel

Alles bij elkaar, roeren, even laten staan en dan een minuut of 45 in de oven op 180 graden. Zal nog even laten weten of het lekker is 🙂