Werken in het weekend. Boodschappen doen zodat ik lekkere en gezonde dingen kan maken, minder cola drinken.

Dingen die moeten, dingen die ik eigenlijk wil doen, maar niet doe. Vanmorgen was ik om 8 uur wakker. Na ja wakker, ik kon niet meer slapen. Omdat ik dus al die dingen moest doen. En wat doe ik? Ik lig zo’n 4,5 uur later nog steeds in bed. Ik heb wel dingen gedaan hoor. Ik heb ontbeten, drie afleveringen van de gilmore girls gekeken (❤️ voor Netflix) en ik heb gedacht aan alles wat ik nog moet doen. Aan hoe zielig ik ben dat ik in juli nog moet werken in het weekend. Aan het feit dat ik dus niet kan zeggen dat ik me vanaf nu niet meer ga inhouden met eten en dat ik daar dus meteen kilo’s van aankom. 

Het idee dat ik eigenlijk naar de sportschool moet omdat ik daar sinds dinsdag al niet meer geweest ben, heeft ook al een keer of 6 de revue gepasseerd in mijn hoofd. Zelfs nadenken over een kado voor mijn verjaardag voelt al als een opgave, laat staan het nadenken over het al dan niet vieren van die verjaardag. 

Het stomme is dat alle losse dingen helemaal niet veel tijd kosten. Hoe eerder ik de dingen doe die moeten, hoe eerder ik kan genieten van het zonnetje. Dat zonnetje waarvan ik denk dat het schijnt, maar dat ik dus vanachter mijn dichte gordijnen nog niet heb gezien. Een volgende reden in mijn hoofd dus om geen haast te maken, want wat als ik nu opschiet en er straks geen zon is? Dan had ik dus net zo goed langer in bed kunnen blijven liggen.

Maar lang in bed liggen en heel veel Netflix kijken, werkt dus helemaal niet ontspannend. Het werkt zelfs averechts heb ik het idee. 

Dus. Ik ga maar eens douchen, lunchen en beginnen aan mijn to do list. Des te sneller is het volgend weekend, een weekend waarin ik als het goed is niet hoef te werken en ik wellicht mijn verjaardag vier. De beslissing daarover neem ik later vandaag. Als ik de strijd win van Rory en Lorelai dan 😀